1 Eylül 2013 Pazar

ALTIN İĞNE YÖNTEMİ İLE CATLAK TEDAVİSİ


ALTIN İĞNE YÖNTEMİ İLE ÇATLAK TEDAVİSİ

Son yıllarda tıp ve kozmetoloji alanındaki ilerlemeler ile cerrahi müdahale yapılmaksınız pek çok kişi cildindeki lekelerden, çillerden, akne izlerinden, ameliyat izlerinden kurtulabilmektedir. Günümüzde pek çok losyon ve krem benzeri ürün bulunmasına rağmen bu ürünlerin cilt çatlakları üzerine etkisi tartışmalı bir konudur. Bu tarz ürünler sonuç verse dahi, olumlu belirtileri görebilmek bazen aylar bazen ise yıllar alabilmektedir. Cilt üzerindeki lekeler ve çatlaklar dolayısıyla özgüvenini yitirmiş hatta depresyona girmiş insanların sayısı hiç de az değildir.

Günümüzde cilt çatlakları ve izleri dışında, yaşlılık belirtileri olarak kabul edilen kırışıklar için de son dönem en rağbet edilen tekniklerden biri altın iğne yöntemi ile cilt gençleştirme yöntemidir.

Altın iğne yöntemi ile çatlak tedavisi, yaklaşık 49 altın iğne ile kişinin 4 milimetre kadar derisinin içerisine girilmektedir. Bu iğnelerden radyo frekansları verilmesi ile cilt altındaki kırışıklığa neden olan uzantılı kolajenlerin 60 derecelik ısı ile ortadan kaldırılması ve aynı zamanda bağ doku elemanlarının bu ısı ile uyarılarak dokuyu onarıma itilmesi prensibine göre uygulanmaktadır.

 Altın iğne yöntemi ile çatlak tedavisi yaklaşık olarak yarım saatlik bir uygulama gerektirmektedir. Bu işlemde güneş ışıklarından sakınma gibi durum gerekmemekle birlikte sadece uygulama sonrası 5 saat kadar güneşe çıkılmamasına dikkate edilmelidir. Ayrıca bu 5 saatlik süre boyunca sıcak su ile duş almaktan ve havuza girilmekten de kaçınılmalıdır. Bu işlemin olumlu sonuçlarını görmek için tek bir seans bile yeterli olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder