1 Eylül 2013 Pazar

Kimyasal Peeling ile Çatlak Tedavisi


Kimyasal Peeling ile Çatlak Tedavisi

Çatlaklar derinin orta tabakası olan dermis de meydana gelen yırtılmalar ile meydana gelir. Genellikle çatlağın en büyük sebebi hormonal değişimlerdir. Hormon değişimlerinin yanı sıra hızlı kilo alıp verme, boy uzaması ve hamilelikte çatlaklara sebep olur. Özellikle aşırı kilo alıp verdiğiniz zaman cilt vücuttaki yağ miktarının artıp azalması ile birlikte aynı hızda esnemeyi başaramadığı için çatlaklar oluşur. Bu nedenle sağlıklı bir şekilde ve yavaş yavaş kilo alıp vermek çatlak oluşumunu önleyebilir.

Vücudunuzda çok derin olmayan yeni çatlaklarınız var ise kimyasal peeling ile çatlak tedavisi yaptırarak çatlaklarınızdan kurtulabilirsiniz. Kimyasal peeling deriyi canlandırmak ve gençleştirmek için cilde soyucu etki sağlayan kimyasal solüsyonlarla yapılan uygulamalardır.

Kimyasal peeling ile çatlak tedavisinde vücutta çatlakların oluştuğu göğüs, karın, kalça, sırt ve bel bölgelerine içeriğinde ciltte soyucu bir etki yaratan glikolik asit bulunan solüsyonların sürülmesi ile çatlak oluşan derinin soyularak yenilenmesi amaçlanır. Yapılan işlemler sırasında deride yanma ve batma hissedilebilir ancak bu hisler geçicidir. Uygulama sonrası kişi gündelik hayatına rahatlıkla devam edebilir.

Kimyasal peeling ile çatlak tedavisi uygulaması sonrası uygulama yapılan bölgede kızarıklık ve ciltte soyulma görülebilir. Bütün bu görülen etkiler 10 gün içerisinde geçer ve deri kendini yeniler. Uygulama sonrası ciltte oluşan kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır. Derinin kendi kendisini yenilemesi doğal sürece bırakılmalıdır.

Kimyasal peeling ile çatlak tedavisi yaptırıyorsanız cildinizde leke oluşmaması için güneşten korunmalı, 50 faktör ve üzerinde güneş kremleri kullanmalısınız.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder