1 Eylül 2013 Pazar

ÇATLAK TEDAVİSİ YÖNTEMLERİ


ÇATLAK TEDAVİSİ YÖNTEMLERİ

                Tıpkı selülit gibi kadınların uğraştığı ve birçok kadında yoğun olarak görülen bir diğer sorun cilt çatlaklarıdır. Özellikle bacakta kalça izasında çok fazla rastlanan cilt çatları için son yıllarda tıbbın gelişmesi ile birlikte birçok tedavi yöntemi ortaya çıkmıştır. Çatlak tedavisi yöntemlerinde de kadınlar tarafından en çok uygulanan yöntem kişisel bakım ürünleridir. Bu ürünlerden bir süre kullandıktan sonra çatlak ortadan kalkar. Ancak bu sistemin iki büyük dezavantajı vardır. Bunlardan birincisi çok kısa süre de bakım ürünü bırakıldığında çatlağın tekrar çıkma ihtimali bulunur. Bunlardan diğer ise bu ilaçların etkisinin çok geç olmasıdır.

                Çatlak tedavisi yöntemlerinden bir diğeri ise lazerle tedavi yöntemi oluyor. Bu yöntem ortaya çıktığından beri kişisel bakım ürünlerine de rağbet biraz azaldı. Özellikle bunun sebebi ise hem kişisel bakım ürünlerine göre daha hızlı bir etki oluşturması hem de cilt çatlağı sorununda daha uzun süre kalıcı olmasıdır. Bu iki etmen de düşünüldüğünde neden bu sistemin ortaya çıktığı çok daha rahat bir şekilde görülür.

                Çatlak tedavisi yöntemlerinin her ikisinin de kendi içinde avantajları ve dezavantajları bulunur. Ancak gene olarak cilt çatlağı konusunda tıbbın bir ilerlemesi olarak görülen lazerle tedavi yöntemi bu özelliği ile içerisin de daha fazla avantaj barındırır. Bu yüzdende bu sorunu yaşayan kadınlar tarafından daha çok tercih edilir.


 

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder